donderdag 5 oktober 2023

Thema - Huisdieren

WAT EEN DIEREN-LEUKE WEEK!  

Deze week leerden we over 'huisdieren'. Maandag kregen we bezoek van Samson (de hond) & Maurice (de poes). Zij brachten hun eetbakje, drinkbakje en speelgoedjes mee. Die konden we toveren uit de voeldoos. Wat fijn dat zij in onze klas zijn! De hondenbrokjes liggen wel niet meer in het juiste voerbakje. Gelukkig hebben wij ze terug gesorteerd. 1..2..3.. Hoeveel tellen we er?

Maurice, de poes is super zacht! Maar oei, hij is zijn zachte haartjes kwijt... Gelukkig hebben we wol om onze hem terug haartjes te geven. Dat is al opgelost! Maar de poezen zijn ook hun snorhaartjes kwijt! Wij gingen op zoek naar de juiste kleur. Hiervoor gebruikten we een wasspeld. Oei, dat is nog een beetje moeilijk! Oefenen maar... (na een weekje ging dat al heel goed 😻)

Maar huisdieren gaan niet naar de dokter. Zij gaan naar de dierenarts! Wij mochten zelf dierenarts spelen. Gelukkig klopt hun hartje nog goed! Hebben ze misschien een prikje nodig? We konden de diertjes een nieuw kleurtje geven. Een groene hond? Dat kan allemaal! Daarna mochten ze lekker in bad... Lief klein hondje, jij moet in bad! Groen op je staartje...

Op woensdag kwam er een hondje op bezoek. Welkom lieve Marley! We leerden dat hij gaat wandelen met een leiband. We leerden ook dat hij geen patatjes of boterhammen eet maar... lekkere hondenbrokken! Hij bracht ook zijn favoriete speelgoedje mee! Tenslotte mochten we hem een lekker koekje geven... Maar hé juf, wij lusten ook een lekker letterkoekje hoor! Charlotte vertelde in de kring over haar lieve Snoezel. Wat leuk om de huisdieren van thuis te zien!

Op donderdag mochten we ons konijntje lekker zacht maken met watjes! De schoolfotograaf kwam ook langs... Wauw wat een mooie glimlachjes! Het resultaat is coming soon 😇 Muisje heeft wel een hele lange staart.... Maar kunnen wij daar pareltjes op rijgen? Natuurlijk kunnen wij dat!

Op vrijdag gingen wij een diertjesparcours doen in de turnles! Miauw, woef waf, piep piep... Later werden we door juf Dora omgetoverd tot een (huis)diertje. Hond, poes of konijn... Het mag er allemaal zijn!

Wat een TOP week!

Dikke kus van je kapoen 











































































 

1 opmerking: