donderdag 12 oktober 2023

Thema - Kabouters & paddenstoelen

WAT EEN KABOUTER-FIJNE WEEK!  

Deze week leerden we over 'kabouters en paddenstoelen'. Lio had drie lieve vrienden deze week op bezoek (Plop, klus en kwebbel). Ze leerden ons alles over paddenstoelen en kabouters. 

We leerden hoe een paddenstoel eruit ziet en leerden er een liedje over. Maar de paddenstoelen zijn hun stipjes verloren. Gelukkig hebben wij ze terug mooie stipjes gegeven met een wattenstaafje en witte verf. 

We hielpen de kabouters zoeken naar hun juiste huisje. Wat herkennen we de kleuren al goed ondertussen! We gaven de paddenstoel gekleurde stipjes en de baard van de kabouters gekke tintjes. In de ontdekdozen gingen we opzoek naar verschillende dingen. Zo sorteerden we de paddenstoelen, dennenappels en eikeltjes per soort. 

Woensdag was kabouter Plop zijn muts kwijt. Gelukkig hebben wij hem gevonden! Hij vertelde ons dat we pas echte kabouters zijn met een echte kaboutermuts. We stempelden en hebben met wat glitter gespeeld. We hingen er leuke belletjes aan! We zijn als het ware de schattigste kabouters van het hele kabouterbos! We dansten samen de kabouterdans en aten een lekker plopkoekje.

Op donderdag kregen we de opdracht van de kabouters om op kabouterzoektocht te gaan in het grote kabouterbos! We trokken onze laarzen en kaboutermuts aan en gingen zo op avontuur. Ze vertelden ons dat we op zoek moesten gaan naar oranje ballonnen. Bij elke ballon was een opdracht. Zo knuffelden we een boom, trommelden we met takken, zochten we naar kastanjes, verzamelden we blaadjes (en maakten een blaadjesregen) en zongen we het liedje van 'op een grote paddenstoel'. Wat een avontuur! Alle opdrachten hebben we volbracht 💪 Nu zijn we echte avontuurkabouters! 

Op vrijdag konden we als echte kabouters naar huis! Plopperdeplop, we zetten onze zelfgemaakte kaboutermuts op!

Wat een TOP week!

Dikke kus van je kapoen 


























































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten