donderdag 21 maart 2024

Thema - Rupsje nooitgenoeg

WAT EEN RUPSIGE WEEK! 

Deze week leerden we over 'Rupsje nooitgenoeg'.

Op maandag luisteren we voor het eerst naar het verhaaltje van rupsje nooitgenoeg. Hij kruipt uit een piepklein ei en eet elke dag van de week iets anders. Tot hij buikpijn krijgt, en wel twee weken in zijn cocon slaapt. En dan maakt hij een klein gaatje in zijn cocon... En verandert hij in een vlinder! 💗 We spelen spelletjes rond het thema. Een wasknijperspel, een dopjesspel waar we het patroon namaken en een memory. Wat kunnen we dat al goed!

Op dinsdag gingen we rupsje stempelen met een ballon. We mengden geel en groen door elkaar! Dat is een beetje gek. Wat kunnen wij goed toveren! Zo kwamen er gekke rupsjes tevoorschijn in verschillende groottes en vormen. We vierden ook de verjaardag van Aaliyah! 3 jaar, wat een feest! 

Op woensdag gingen we kijken naar de Tik tak bij de vriendjes van juf Elien. Wauw, wat eet de rups allemaal? Zoveel! Want rupsje heeft NOOIT genoeg...

Op donderdag werkten we aan ons zelfgemaakte rupsje. We schilderen de eierdozen in lichtgroen of donkergroen. We bestrooien de rupsjes met wat extra glitter! Zouden deze rupsjes ook veranderen in een vlinder? Vandaag vieren we de lente met een leuke zonnedans! 

Op vrijdag vieren we de verjaardag van Rayan! We maakten een rupsjesbrochette... Mmm zo lekker! Groene druiven zijn het allerlekkerste... 

P.S. Nog enkele foto's van vorige week (vrij thema). We leerden samen over de dingen die we graag doen en/of de dingen die we goed kunnen! We vierden ook de verjaardag van Marcelle! Hip hip hoeraaa, 3 jaar! Verder gingen we nog boven in ons auditorium kijken naar het toneel van 'Lotta de kip'!

Wat een TOP week!

Dikke kus van je kapoen 



























































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten